Comunicat Guvernul României-Comitetul Național pentru Situații de Urgență


Hotărâre 6 din 09.03.2020 privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus


Art. 2 Se aprobă suspendarea procesului de învăţământ în unităţile şcolare publice din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial, liceal, post liceal şi profesional, în perioada 11-22.03.2020, cu posibilitatea prelungirii, în funcţie de evoluţia situaţiei la nivel naţional.
Art. 3 Persoanele fizice şi operatorii economici au obligaţia de a respecta şi de a pune în aplicare măsurile dispuse de către autorităţile în domeniul sănătăţii publice, pentru prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiilor cu Coronavirusul SARS-CoV-2.
Art. 6 Unităţile de alimentaţie publică (ex. hyper-market, supermarket, market, magazine de cartier., cafenele, baruri, cluburi etc), precum şi furnizorii publici şi privaţi de transport persoane au obligaţia de a lua măsuri pentru asigurarea:
– dezinfecţiei frecvente a suprafeţelor, în special în zona caselor de marcat, precum şi în alte locuri expuse (ex. cărucioare, coşuri de cumpărături, clanţe de la uşi, butoane de la lifturi etc.),
– instituirii măsurilor privind evitarea aglomerării de persoane în spaţiile comerciale;
– dezinfecţiei frecvente a habitaclului mijlocului de transport la finalizarea traseului (ex. bare şi suporţi de susţinere, uşi, scaune, etc.)
Art. 8 Se instituie obligaţia ca toate instituţiille publice şi private să asigure la toalete materiale destinate igienei personale (săpun, prosoape hârtie, uscătoare de mâini), dezinfecţia frecventă a clanţelor uşilor, precum şi a altor suprafeţe expuse (mese conferinţă, birouri etc).
Art. 9 Instituţiile publice şi operatorii economici vor analiza şi vor dispune, în măsura posibilităţilor, desfăşurarea muncii de la domiciliu pentru o parte din personal, în conformitate cu dispoziţiile art. 108 -110 din Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii, coroborate cu prevederile art. 2 din Legea nr. 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă.
Art. 10 Se aprobă modelul declaraţiei pe propria răspundere, referitoare la respectarea măsurilor instituite de autorităţile române, utilizată la intrarea în ţară, prevăzută în anexa la prezenta Hotărâre.
Art. 11 La nivel naţional, autorităţile cu responsabilităţi în gestionarea riscului manifestat de virusul SARS-CoV-2 intensifică acţiunile preventive derulate în spaţiile publice cu aflux de persoane (cum ar fi gări, autogări, staţii de metrou, târguri, pieţe, etc.), în vederea conştientizării populaţiei cu privire la importanţa respectării măsurilor de sănătate publică dispuse.
……………
vă rugăm citiți în întregime mai jos


Hotărâre-6-din-09.03.2020-privind-aprobarea-unor-măsuri-suplimentare-de-combatere-a-noului-Coronavirus


anunțuri asemănătoare

Scroll to Top